înapoi website

atitudine. și Bumbac100 la „Chic&Ethic”

atitudine. și Bumbac100 au fost prezenți la evenimentul Chic&Ethic organizat de REPER21 (Rețeaua Europeană pentru Promovarea unei Economii Responsabile) care s-a desfășurat pe 18 iunie la mansarda Cărturești Verona. Și nu am fost acolo doar pentru avea un pretext de a ne afișa, ci pentru că atitudinea din spatele evenimentului este una cât se poate de potrivită nouă.

Chic&Ethic ne-a vorbit despre adevărul șocant din spatele hainelor, a gentilor și a încălțămintei pe care noi astăzi o purtăm. Poate că bănuiai că perechea ta preferată de teniși este confecționată undeva într-o țară a lumii a treia, unde lucrează inclusiv copii. Dar poate că nu știai că blugii pe care îi porți cauzează poluare semnificativă prin transportul la fabricare a diverselor sale componente de-a lungul a 65.000 km. Chic&Ethic are o perspectivă mai clară și avizată decât ceea ce tu sau eu banuim doar. În același timp ne oferă si soluții la problemele cauzate de producția și distribuirea iresponsabilă în industria textilă practicată în zilele noastre. La evenimentul de sâmbătă am cunoscut și soluțiile la aceste probleme: materiale mai prietenoase cu mediul precum bumbacul organic, inul, mătasea naturală; vopseluri non-toxice obținute din produse vegetale, cele pe bază de apă. Vintage-ul și hainele din fibre reciclate căpătă și ele o cu totul altă semnificație decât cea pe care o acordă un trend trecător ajutând la diminuarea deșeurilor și scăzând nevoia pentru producție.

Evenimentul a fost extrem de interesant cu atât mai mult cu cât el reprezintă punctul culminant al studiilor și experiențelor din ateliere de producție din șapte țări diferite pe durata a doi ani ale designerilor care au participat la întâlnirea din Cărturești. În definitiv am avut cu toții niște lecții de învățat, multe haine frumoase de admirat, câteva prietenii de legat și niște specialități slow food delicioase de degustat.

Alătură-te și tu eforturilor atitudine. și REPER21 susținând cauza pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă a angajaților din industria textilă și reducerea impactului acestui sector asupra mediului prin simpla cumpărare a unui tricou colorat Chic&Ethic.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *