înapoi website

Înlocuiește parcările din oraș cu gazon

Foto: parkingday.rfi.ro

Foto: parkingday.rfi.ro

 

Cam multe mașini prin București, nu? Iar cel mai frustrant e atunci când acestea sunt parcate pe trotuare și nu poți să înaintezi pentru că nu îți rămâne deloc spațiu să te strecori. Sigur ți s-a întâmplat.

În ansamblu ar părea că întregul oraș se mecanizează iar oamenii și orice trăiește au din ce în ce mai puțin spațiu să viețuiască. Pentru că această situație a fost observată de mai mulți dintre noi, RFI (Radio France International) vrea să răstoarne peisajul pentru o zi și să transforme acest spațiu anost de ciment și metal într-unul viu, respirabil și prietenos. Cum? te întrebi. Pe 16 septembrie, într-o vineri, parcările din București vor căpăta o altă față, una pe care ți-o imaginezi chiar tu și o poți pune în practică. Scopul proiectului intitulat „PARK(ing) Day 2011” este de a obține un oraș mai frumos și mai prietenos pentru noi, oamenii, și de a atrage atenția asupra nevoii de mai mult spațiu public și spațiu verde, precum și regândirea felului în care acesta este alocat și creat.

Trebuie să vii cu o idee pentru spațiul tău, iar RFI se ocupă de aprobările de la Primărie, gazonul viu şi o parte din cele necesare ca ideea ta să devină realitate. Înscrie-ți idea pe website-ul http://parkingday.rfi.ro/inscrie-proiectul-tau/ până pe 21 august anul acesta! Vor fi alese 10 echipe câștigătoare pentru a transforma o parcare, iar pe 16 septembrie ele își vor sufleca mânecile și se vor pune pe treabă.

Scoate-ți prietenii la un suc răcoritor și puneți de un brainstorming pentru o parcare din oraș! Apoi, dacă ați venit cu o idee bună, așteptăm cu toții să vedem ce puteți face dintr-un spațiu urban gri la începutul toamnei.

 

Unde? În București, în parcările selectate pentru o transformare.

Când? Pentru concursul de idei până pe 21 august 2011, iar pentru reamenajarea parcărilor pe 16 septembrie 2011.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *