înapoi website

La mare, la soare informați și civilizați

Foto: turism-millenium.ro

Foto: turism-millenium.ro

 

Organizaţia ecologistă Mare Nostrum, împreună cu sponsorul Coca–Cola Hellenic şi partenerul Dayan Impex S.R.L, anunţă lansarea celei de-a șaptea ediții a campaniei “Litoral Curat 2011”. Aceasta se va desfăşura în perioada iulie–octombrie 2011 pe două plaje de pe litoralul românesc.

Vara e minunat să fii la plajă, să te bucuri din plin de razele de soare și de răcoarea valurilor Mării Negre. Din păcate de prea multe ori această experienția frumoasă este ruinată de gunoiul și mizeria ce au ajuns să carcterizeze litoralul românesc. Iar singurii vinovați pentru asta suntem noi, cei care suntem atât de cuprinși de relaxarea molatecă a verii la mare încât nu ne mai sinchisim să facem drumul până la coșul de gunoi pentru a ne descotorosi de resturile pe care le producem. Totuși acesta este un gest așa nociv atât pentru mediu, cât și pentru starea noastră de bine din vacanță sau concediu!

Inițiativa celor de la Mare Nostrum este una în ton cu sezonul estival și este mai mult decât binevenită în condițiile în care o plajă curată poate să facă diferența între petrecerea concediului sau vacanței în țară sau în străinătate. Haideți să facem un litoral impecabil ca să ne putem bucura de el așa cum se cuvine și să îl menținem astfel pentru ani de-a rândul. Cu ajutorul Mare Nostrum vom afla despre importanța colectării deşeurilor numai în zonele special amenajate, dar şi despre necesitatea reciclării materialelor recuperabile. Acestea se vor întâmpla prin intermediu a două centre de informare instalate, dintre care unul va fi amplasat pe plaja Modern. Iar dacă te duci la mare și te comporți așa cum trebuie, adică vei arunca selectiv deşeurile la coşurile de gunoi, vei avea şansa de a câştiga unul dintre premiile puse în joc la tombola organizată de Mare Nostrum. Detalii despre aceasta pe websiteul lor: http://www.marenostrum.ro/

Merită să arătăm respect și responsabilitate pentru fiecare din locurile pe care le vizităm, iar plajele și marea nu trebuie să aibe de suferit din cauza grosolăniei noastre. Strângeți-vă resturile din urma voastră și depozitați-le în spațiile special menajate de fiecare dată, căci, iată, e rost și de câștig vara asta!

 

Unde? Pe plajele noastre de pretutindeni pentru un comportament civilizat. Pe plaja Modern pentru premii.

Când? Din iulie până în octombrie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *